Öckerö gymnasium

Kläder efter väder?

Vad har jag egentligen packat? Även om väskan var full av kläder när vi lämnade Landvetter börjar jag nu ändå fundera över vad jag egentligen packade.

Nätterna börjar bli kallare och mer kläder sätts på efter varje dag. Vi har helt enkelt lämnat värmen bakom oss och för vår del är det bara att försöka vänja sig vid att det blir kallare.

Dagens första vakt för min del började 04.00 på morgonen. Vi kom upp till ett kallt däck där babord stod taggade för att få gå och lägga sig. Månen lös starkt men bara efter någon timme hade den redan gått ner och kvar på däck va endast vakten och mörkret. Eftersom motvinden några vakter tidigare hade kommit fanns heller inte så mycket att göra för att hålla värmen uppe.

Efter att ha legat där på det fuktiga däcket ett tag kändes det att den kalla vinden hade trängt sig igenom de fyra lagerna jag hade på överkroppen och de två på benen. Arbetsstyrkan satt där nu som åtta små isbitar. Som tur var kom vår vaktledare Soraya på den grymma ideen att vi skulle dansa bugg för att få upp värmen. Taggade gick vakten från halvdäck till backen som är längst fram på båten. Soraya visade grunderna och eftersom fick vi lära oss mer och mer. Det var väldigt kul men också väldigt svårt då det gungade samtidigt, så det gällde att inte tappa balansen. Tillslut hade det blivit ljusare runt oss och tack vare dansen var det heller inte lika kallt.

Om jag har packat fel kan jag inte riktigt säga nu, det märker jag nog först om någon vecka, men att det blev mer sommarkläder än vinterkläder kan jag nog ändå säga att det blev. Som tur har jag nog ändå några fler lager jag kan trycka på mig innan funktionen att röra sig slutar att fungera helt.

Midskepps

Agnes

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se