Öckerö gymnasium

Kolasås och en timma mindre vakt

Vi lämnade Lissabon igår kväll och seglar nu mot Cádiz. Vi har brassat klockan en timme framåt och använder oss av svensk tid igen.

Jag blev purrad klockan sju med låten ”vilken härlig dag” och även om det var fruktansvärt irriterande att vakna till den låten så blev det en ganska så härlig dag.

Dagen började med vakt kl 8-12. Vi hade en väldigt mysig och lugn vakt där vi nippade lite gårdingar och knöt olika knopar. Jag är rädd för att klättra i riggen och gjorde mina första stora framsteg den här resan idag. Jag klättrade upp till undermärsen och gick ut på råt och gick till och med fram och tillbaka på råt några gånger också.

Efter vakten så skyndade sig alla för att byta om till bikini och sen hitta en plats på backen där det inte skuggades av några segel. Jag hann lyssna på två p3 dokumentär så jag låg där ganska länge. Och brände mig i ansiktet ganska mycket. Vid klockan tre så serverades det glass med kolasås och chokladsås. Kolasåsen var sjukt god och jag hällde upp säkert en deciliter extra kolasås i glaset när jag hade ätit upp glassen. När vi hade ätit upp glassen skulle vi ha säkerhetsövning. Det var man över bord övning och befälen hade slängt i ett kålhuvud som skulle symbolisera en människa som ramlat över bord. Vi tappade snabbt bort kålhuvudet och flera fick klättra upp i masten för att hålla utkik där medan resten höll utkik på däck. Till slut lyckas vi hitta kålhuvudet igen. Kålhuvudet hade lämnat efter sig spår av salladsblad vilket en människa inte skulle göra.

Nu har vi ställt om till svensk tid igen när vi närmar oss Spanien efter att ha haft engelsk tid så vi brassade klockan en timme framåt. Och vi gjorde det på vår vakt. En timme mindre vakt! Förutom att vakten var en timme kortare så var den extra bra ändå. Backisarna hade gjort väldigt goda pizzabullar och man fick fem bullar per person. Det var definitivt den bästa fikan på hela resan. Cred till Lisa och Emilia som var backisar.

När vi kom ut efter fikan så lovade kapten att spela för oss. Han spelade fiol och sjöng. Han var verkligen sjukt bra. En bra avslutning på en bra dag.

//Hilda SB

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se