Öckerö gymnasium

Kossor, en veganmunk och mopeder!

Första dagen till hamn njuts det av äventyrlighet. Vi såg till att riktigt ta ut svängarna genom att hyra mopeder och bilar för att utforska vad denna öde ö i mitten av Atlanten har att erbjuda för vyer

Det tog inte särskilt lång tid innan vi närmade oss små bergsbyar omgivna av gröna sluttningar fyllda med kossor som fanns i överflöd vart man än vände sig. Vi kom snabbt upp på allt högre höjder. Där stannade vi till för att ta in det vackra landskapet som dominerade hela ön. Senare fram på dagen blev det också en och annan paus för att hälsa på lokalbefolkningen och se vad de kunde erbjuda för glass och andra godsaker…

Ett särskilt nämnvärt stopp var hos en veganmunk uppe i bergen som bjöd på en vegansk fyrarätters middag gjord på råvaror från hans alldeles egen trädgård. För dem som inte hyrde moped eller bil och besökte den självförsörjande munken blev det istället utforskning av staden. Detta resulterade i minst lika många fina vyer som från vägarna längs öns bergslätter.

Fram mot kvällen besökte många av oss från Gunilla Peters café för att njuta av skymningen från deras rymliga uteservering. När vi slagit oss ner, märkte vi snart att caféts övriga besökare liksom oss var seglare. De kom från världens alla hörn och kanter och hade lagt till kaj här för att få ett efterlängtat avbrott från vågorna och ta tid åt att uppskatta livet på stadig mark. Till dess att vi skulle vara tillbaka på Gunilla hölls vi sällskap av det beresta sjöfolket medan solen långsamt försvann vid horisonten.

Vi har haft en helt fantastisk första dag på Azorerna, som utan tvekan har mycket-mycket mer att erbjuda. Jag har bland annat hört rykten om lite bergsbestigning imorgon… Med det sagt kommer kommande dagar minst sagt bli händelserika och när vi slutligen måste lämna Azorerna, så återstår bara Portsmouth innan vi ses på Öckerö. Till dess, ha det så bra och så hörs vi snart igen!

Nora Kaltenborn, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se