Öckerö gymnasium

Kosvängar och halloween

Idag är det första dagen med dåligt väder sen Sevilla. A/C:n är fortfarande sönder och elevinredningen och byssan är mer eller mindre en bastu.

Det är fjärde dagen på andra sjöbenet. Det går ganska mycket sjö idag, till skillnad från igår natt när det var nästan helt stilla. 8-12 vakten vände om så att vi seglade bort från Barcelona så vår huvuduppgift i 12-16 vakten var att göra en kosväng och därmed vända tillbaka mot vår ursprungliga kurs. En kosväng är när man gör en u-sväng bort från vinden och det gör vi eftersom det krävs mycket mer fart att göra u-svängen förbi vinden. Med kosvängen kom det en massa halande, brassande, firande och kvajlande. Det hade nog varit trevligt om vi hade haft fint väder och solsken men det var faktiskt skönt med lite svalkande duggregn.

Idag är det halloween vilket firas med godis fika och djävulshorn. Vi har förresten sett klart på första säsongen av Game of Thrones nu, men som tur är så har vi sex säsonger kvar så att vi har något att göra på kvällarna. Det spelas en väldig massa schack nu när vi är ute och seglar. Sedan så pluggas det såklart en hel del också, men man sover och äter nog mest. Sova, äta, vakt, plugg, sova och så börjar det om igen. Det är ungefär så dygnet ser ut just nu. Det hade kunnat vara värre. Nattvakten är dock hemsk. Vi i styrbord har, fram till Barcelona, 12-16/00-04 vakten och den har sina fördelar, som att vi får sova till 11 på dagen och har en lugn nattvakt. Men att vi inte får en hel natts sömn, har de absolut varmaste timmarna på dagen och alltid måste ha första vakten när vi kommer till en ny hamn är faktiskt ganska jobbigt. Men alla vakter har såklart sina för- och nackdelar. Och vi kommer att få ha alla vakter, så det jämnar ut sig.

Nu ser vi fram emot Barcelona om några dagar.

Ylva, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se