Öckerö gymnasium

Kryssning i Karibien

Morgonen började med en härlig sovmorgon klockan var 7.00 när ett av befälen ombord väckte mig genom att dra upp gardinerna och lät det härliga dagsljuset skina in i min hytt.

Efter det var det dags för frukost där vi alla samlades i matsalen. Väl där stod befälen uppradade med kapten längst fram i sin kritvita kostym med det allra mest välpolerade mässingsknappar och kaptensmössan i högsta hugg. Sedan tog han oss alla i hand, en efter en. Till frukost serverades den allra mest ljuva knäckemacka en människa kan tänka sig tillsammans med ett amerikanskt smör.

När jag väl hade avslutat min sköna morgon var det dags att se vad dagen kunde erbjuda. Det fanns så mycket spännande att välja på: Shopping i galleriorna, kanske en sväng till båtens egna spaavdelning eller varför inte en sväng till spelhallen. Till slut bestämde jag mig för att vara lite hjälpsam och därmed frågade jag personalen om det fanns något jag kunde göra för att underlätta deras hårda arbete. En av befälen sken upp som en sol när jag väl frågat och hänvisade mig genast till kockarna ombord. Glada över min barmhärtighet blev jag satt som lökhackerska, en av de finare titlarna om ni skulle fråga mig.

Som tack för hjälpen beslutade sig kapten för att göra något extra för oss ombord. Plötsligt stannade båten upp och vi alla fick bada i det karibiska havet rakt från båten. Tänk att det kan vara så uppskattat att lilla jag bara skar lite lök.

Snart blev jag rätt utmattad av den gassande solen och bestämde mig för att koppla av. Jag gick upp till båtens alldeles egna biosalong där det bjöds på popcorn och en film om kubansk kultur. Till middag serverades en Mexikansk afton där jag avnjöt gudomliga råvaror och spännande smaker jag aldrig känt innan. För min egen del var det en enastående dag och jag rekommenderar starkt att åka med T/S Gunilla.

Tack till all personal!

// Beata Baccaro

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se