Öckerö gymnasium

Kulturen här e inte som hemma

Funchal är en tråkig stad när du väl sett den. Den är som många andra städer, fin och intressant men tråkig när du sett huvudgrejerna.

I Sverige är vi vana vid att vi har massa att göra i de stora städerna och att allt inte kostar sjukt mycket pengar om du vill ut och upptäcka. Det har man märkt att det stämmer inte på många andra ställen i världen. Vi började med uppställning 07:55 och gick efter den ner för att förbereda oss för vandring ute på stan efter fikat. Det började med det goa frukt fikat en vid tio och efter det så gick vi ut i Funchal. Vi gick ut för att se staden en sista gång innan vi åkte då vi inte senare skulle ha tid till det.

Vi började med att gå via det fina hamnområdet för att senare ta oss uppåt i staden. Vi hade dock lite olika tankar i gruppen vad vi ville se och göra. Jag och några andra ville köpa frukt på ett fruktstånd medans en annan ville åka nån typ av släde nerför gatorna på berget vilket verkar vara tradition här. Dock så vann vi då de hade kostat för mycket pengar enlig majoriteten och inte värt tiden.

Vi åt sedan traditionellt bröd från ön vilket var sjukt gott och det rekommenderas starkt om man skall hit. Dock så märkte vi senare när det var dags för mat att det inte är mat som de är kända för direkt för det finns sjukt många dåliga restauranger här. Vi hittade dock e som var bra med go mat och bege oss sedan hemåt mot båten. Om ni vill hit någon gång så får vara i hamnen eller ute i naturen för Funchal är enligt mig inte mycket att rekommendera.

Tim Ekdahl, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se