Öckerö gymnasium

Landet ingenstans

13 dygn till havs. I 13 dygn har vi utstått atlantvindarnas piskande vrede. Mareldens glittrande och delfinernas fnittrande.

13 dygn till havs. I 13 dygn har vi utstått atlantvindarnas piskande vrede. Mareldens glittrande och delfinernas fnittrande. Som vanligt denna morgon staplar jag mig halvt sovande ut på däck för att påbörja min dagsvakt. Mitt i min kamp för att sätta den ena foten före den andra, så hör jag plötsligt ordet "land". Jag får gnugga mig en extra gång i ögonen för att verkligen konstatera att det är land jag ser, glädjen spridde sig från topp till tå i hela kroppen. 13 dygn till havs är över och alla på båten kunde känna sig trygga efter som att det var vi i babord som för tredje gången skulle lägga till i hamn. Men med en trasig bogpropeller och efter en något kaostisk men snygg manöver av vår kapten var vi plöstsdligt påväg ut ur hamnen igen. Agenten hade missbedömt storleken på Gunilla och för att inte kvadda grannbåten (som var snäppet mindre men betydligt dyrare) så var det vårt ända alternativ. Men efter några väl valda ord med vår käre agent, fanns det plöstsligt tillräckligt med plats för Gunilla i småbåtshamnen. 20 grader styrbord, 20 grader babord och midskepps. Efter en massa girande och en gummibåt till bogserare lyckades vi tillslut förtöja tryggt i hortas hamn.

Känslan av att äntligen ta sina första steg på fastlandet var efterlängtat. Det firades såklart på bästa möjliga tänkbara sätt.. glass!!!

Amadeus, Babord, Horta

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se