Öckerö gymnasium

Land igen!

Plötsligt väcktes jag av ett fruktansvärt läte. Det dånade i hela hytten. Klockan var ungefär 10.30, och när jag var tillräckligt vaken för att veta var jag var insåg jag att de höll på att lägga till, vilket kunde bara innebär en sak: vi var framme! Jag gick upp på däck och såg att vi inte längre var omringade av hav, utan låg vid en kaj i Horta, Azorerna. Kort efter var det uppställning och lunch, sedan gjorde vi oss redo att gå iland efter ungefär 14 dagar på havet.

Vår första uppdrag var att göra en strandexkursion för biologin. Vi tog en promenad genom det gröna och bergiga landskapet, till stranden. Horta är en fin stad, och ser ungefär ut som en blandning av Tyskland, Irland och Spanien. Det var intressant att se både granar och palmer, och en sådan blandning av stadens utseende. När vi var klara tog jag och mina kompisar oss vidare till mataffären för att bunkra upp med snacks inför kommande sjöben. Eftersom vi kommer från dyra Bermuda kändes allting super billigt.

Därefter gick vi tillbaka till Gunilla för att lämna våra tunga påsar och byta kläder. Men snabbt var vi tillbaka ute i Horta igen och tog en promenad i stan. Vi gick in i flera butiker, köpte både souvenirer och glass. Mot middagstid gick vi till restaurang Canto da Doca. En restaurang där man får en varm lavasten man själv steker sitt kött. Om du någonsin besöker Horta tycker jag att det är värt att besöka. Det var prisvärt och mycket gott. Runt halv nio lämnade vi, mätta och belåtna, och tog oss sakta tillbaka. Vi gick på kajen och lyssnade på ABBA låtar och var ombord strax innan tio, men dagen tog inte slut där. Det spenderades en stund på att planera onsdagens äventyr (imorgon är det nämligen vakt för midskepps), vilken innebar bland annat att boka färja över till Pico. Efter en händelserik dag gick jag och la mig, lättad av att inte känna att jag trillar ut ur sängen.

Olivia da Graca Stahre

Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se