Öckerö gymnasium

Land i sikte!

Efter vårt korta men gungiga sjöben som var fyllt med spyor, var vi äntligen framme i Frankrike.

Min dag började 03:30 och då var det 25 minuter kvar till vaktuppställning. Vågorna hade lagt sig lite men det var fortfarande ganska jobbig sjögång. Det var många som var sjösjuka, men i min vakt (styrbord) var de flesta friska och krya. Jag hade också tur nog att klara mig från sjösjukan denna gång. Det är jag oerhört glad för, och det gjorde även att jag kunde uppskatta hur häftigt det var med de meterhöga vågorna. De slog upp på fördäck när hajnätet åkte ner under havsytan i vågdalarna.

Halvvägs in i vår vakt kunde vi skymta land, som blev allt tydligare i samband med soluppgången. När vår vakt var slut var det fortfarande några timmar kvar innan vi skulle lägga till, så jag och de flesta andra i vakten passade på att sova lite. Sedan blev vi purrade några minuter innan lunch. När vi gick upp på däck kunde vi se mycket av den franska staden, som vi har lagt till i. Det var nog väldigt många som var glada över att komma till land, även om vi endast var till sjöss ett dygn, så de slapp sjösjukan.

Vi åt lunch och sedan var det uppställning. Efter uppställningen fick styrbord och midskepps gå i land. Alla var snabba att lämna båten för att upptäcka den nya staden. Vi möttes snabbt av mysiga gator med olika små affärer och bagerier. Husen var både färgglada och gamla, vissa såg näst intill förfallna ut. Många av husen hade klätterväxter längst med husväggarna. Kebabställen kunde vi hitta lite överallt medans riktiga restauranger var lite svårare att hitta och franska resturnager var helt omöjligt att finna. Trots att det var svårt att äta fransk restaurangmat fanns de franska bakverken att köpa på de flesta gatorna. De var supergott!

Cherbourg var väldigt mysigt att promenera igenom. Det är också roligt att se att de personerna som ser typiskt franska ut med baguetter i väskan, basker på huvudet eller paraply i handen. Det känns dock som att det går ganska fort att se hela staden på grund av att den är så liten som den är. Men jag hade en bra dag och tror att vi kan ha roligt i den här hamnen ändå😊

Tack för mig!

Ella Sjöstrand, styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se