Öckerö gymnasium

Lappsalva upp över öronen

Dagen började för mig och resten av babord kl 23:30 när vi blev purrade för att göra oss i ordning för vakten som började vid 00.

Vakten flöt på som vanligt och jag var Rondman vilket i många fall inte är det roligaste men eftersom det inte gick speciellt mycket sjö så har jag inget att klaga på. Vi gick av vakten vid 04 och då kan man tänka att det är dags att krypa till kojs men icke sa nicke för som vår vaktledare sa så är det vid halv fem som alla dom bästa sakerna händer, och eftersom hytt 8 är en hytt made for dancing så flödade kreativiteten.

Under dagvakten så var det dags för underhållsarbete i riggen och på dagens schema stod det att vi skulle lappsalva alla barduner som är vita långa vajrar som går från toppen av råna ner till däck. Efter ca en timme hade vi lappslavat alla barduner i förtoppen och jag hade även lyckats lappsalva in hela mig, mitt ansikte, mitt hår och även min sele trots att jag hade selbyxor på selen. Eftersom lappsalva är vitt och kletigt så syntes det väldigt tydligt vart jag hade klättrat då det mesta i riggen är svart. Efter att ha lyckats måla om hela riggen vit med lappsalva så började det närma sig tre fika, men då kände vår vaktledare Olle att det var dags att brassa om vilket ledde till att vi missade nästan hela vårt fika. Jag tror att han kände vårt förakt eftersom han satt om tryckte inne i navhytten när vi alla kom ut på däck igen. Men han fick allt sina fiskar varma när en av kockarna kom ut och tog honom i kragen angående dilemmat.

Efter vakten hade vi religionslektion och hamngenomgång eftersom detta var vår sista dag ute till sjöss. Vi hann även med att gossipa om befäl med kockarna över en kopp varmchoklad i lilla mässen och lära oss om A-kassa och arbetsvillkor från dom innan vi än en gång kröp till kojs för att sedan bli purrade igen till nattvakten.

Liv Melin Didriksson, SA2124

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se