Öckerö gymnasium

Las Palmas 14 november

Hytt nummer 9 blev purrade 07.00, utomhus var det lite kyligt men det tog inte lång tid innan solen var på sin rätta plats och höjde temperaturen till 29 grader. Efter frukost och uppställning bar det av mot Gamlestan, bussresan var svettig och men väl framme fick vi se fina gator och en vacker Katedral.

När solstinget kickade in gick jag tillsammans med mina klasskompisar Hannes, Alma och Vidar in till en liten kiosk för att köpa en kall dricka. På bussresan hem bestämde vi oss för att dra och bada, vi gick tillbaka till båten för att packa badkläder. Ett helt gäng människor gick tillsammans till stranden för att ta ett dopp. På stranden blev vi långvariga och fräste i solens nu 33 grader varma väder. När magen kurrade bestämde sig jag och Alma oss för att röra oss mot en affär där vi köpte med oss frukt och dricka till stranden, smarrigt men inte visste jag att det var något jag skulle bli sjuk utav. På hemgången hittade jag och Hannes en secondhand som jag drog med han in i, det var en del roliga grejer men det var alldeles för varmt för att vara inne i en affär utan AC på en varm dag som denna.

Väl tillbaka på båten var det dags för middag, idag blev det kycklinggryta med ris som vår grymma kock hade lagat. Då det är sista dagen med internet på en vecka bestämde jag mig för att gå ut på kajen och ringa mina vänner där hemma. Jag fastnade i telefonen med första personen jag ringde och helt plötsligt var klockan 22 och dags att kliva ombord igen. Jag fortsatte samtalen på Gunilla och när jag var nöjd tänkte jag gå o lägga mig. Idag var det extra svårt att sova, nu ska vi ännu längre bort från personerna där hemma. Tillslut blev jag för trött för att tänka och somnade.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se