Öckerö gymnasium

Litet hårigt ansikte i seglet

Vår hyttdörr öppnas hastigt och lamporna tänds. Ljuset från lamporna svider i ögonen och jag hoppas med hela mitt hjärta att det är min hyttkompis som bara gått på toa och råkat tända.

Den tanken slogs fort bort när rondman skrek ut att det var frukost om 5 min eftersom hen missat att purra (väcka). Med tårarna i halsen drog jag mig upp ur min mysiga och varma koj. Snabbt svepte jag i mig 2 koppar kaffe och tryckte i mig en knäckemacka.

Trots den dålig starten på dagen så var jag ändå glad över att vi nu skulle åka bort från Lübeck och mot Cherbourg. Det mesta av vår vakt bestod av att segla vilket är superkul!!! Iallafall i början… När man hela sommaren stått och skopat glass, solat och badat, klarar händerna inte riktigt av de sträva tamparna som man tvingas dra i hela tiden vilket gör att händerna spricker direkt.

En trött och sliten vakt klättrar upp i masten för att fixa med seglen när Maja plötsligt skriker ”det är ett litet hårigt ansikte i seglet!!!” en liten fladdermus tittar fram och flyger undan in i skuggan där den somnar om igen. Hela vakten blir tysta och chockade tills Hilda säger ”alltså brinner inte de upp när de får sol på sig?”. Hela vakten garvar ihjäl sig.

Det bästa med Gunnis är att även fast hela dagen varit trist så kan det vända direkt bara av en fladdermus och en Hilda:)

Lisa F

Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se