Öckerö gymnasium

Livet som sjukskriven

Jag kan börja med att förvarna om att detta tyvärr inte kommer vara den roligaste bloggen som publicerats. Detta eftersom mitt klumpiga jag smart nog bestämde sig för att hoppa med huvudet först rakt in i en järnstång. Händelsen skedde under en nattvakt tidigare detta sjöben och sen dess har jag legat sjukskriven, även denna dag.

Efter en go’ natt sömn drog jag mig till byssan och åt en sen lunch, då jag sovit genom både frukost och lunch. Jag satte mig i dörröppningen inne i byssan bredvid mikron och kollade ut. Detta är en av mina favoritplatser att sitta, med havet guppandes vid ena sidan om mig och byssans stress och hets, som jag inte behöver ta del av, på andra.

Påväg tillbaka till min hytt hörde jag någon skrika ”Val nära båten!!”, och jag ändrade istället riktning upp mot däck. Väl ute såg jag minsann två rejäla valar simmandes bara en armlängd från båten. Vikvalar fick vi redan klart för oss att det var. Nonchalant dök de upp och ner i det klara vattnet. Det frångick oss inte att de njöt av vår uppmärksamhet. Men de var lika vackra för det, och vi lika nöjda.

I och med att det var måndag, och vi får vår ny surf-pott vid midnatt i Sverige, dvs kl 19 vår tid, passade vi alla på att göra slut på det sista av vår pott den dagen. Det gäller att klämma ut det allra sista ur internetet så att man inte har gått och sparat i onödan. Vaniljbullar till tre-fikat gjorde inte dagen sämre och då DoS berättade senare på lektionen att vi strax efter hemkomst planeras att välja våra individuella val för både åk 2 och 3 var våra tankar fokuserade på det resten av eftermiddagen.

Framåt kvällen trängde jag och min kompis oss in i hennes koj för att plöja ännu en film. Thelma & Louise stod på schemat, och jag rekommenderar den nu väldigt starkt! Ännu en dag som sjukskriven var nu avkryssad från kalendern och resan fortsätter mot bättre och mer välmående tider.

Av: Norah Bengters SaB 1922

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se