Öckerö gymnasium

Love is in the air

Idag har vår klass varit ute tills sjöss i 14 dagar. Därmed är varje kommande dag rekord på hur många dagar vi seglat i sträck, då vi vår första resa korsade atlanten på 14 dagar.

Dagarna rullar på som vanligt med vakt och lektioner vilket gör att alla dagar flyter ihop lite till en enda dimma då man gör i princip samma sak dag in och dag ut. För att skingra dimman har vi teman för varje vecka som gör att livet ombord får lite mer variation. Från förra veckans skräcktema har vi nu gått över till ett kärlekstema som känns behövligt. Är det nåt som alltid uppskattas ombord är det verkligen kärlek, de där lilla extra komplimangerna eller en kram när godiset tagit slut…

Vår vakt påbörjade kärlekstemat på riktigt i natt då två från vakten skrev en jättefin kärlekssång där de sjöng en trudelutt om alla i vakten med tillhörande gitarrspel på huvuddäck. För att sedan fortsätta temat på dagens lektioner gjorde vi den eftertraktade love-bombningen där man får skriva en liten fin hälsning till alla i vakten, sådant som man kanske säger lite för sällan till varandra men är så viktigt på dom dagarna man är lite nere. Varje vakt har också fått uppdrag som ska genomföras under veckan vilket också drar upp stämningen mycket.

Jag skulle säga att vi mår väldigt bra ombord, ingen sjösjuka, fortfarande bra väder och helt enkelt bra stämning. Vi blir glada för små saker, som att vi seglar 8 knop istället för 7 eller att det är humus till tre-fikat.

Men det viktigaste är ju att vi gör ju det här tillsammans och vem skulle klara det bättre än vi. Vi kommer hem i rusande fart och dagarna går fort.

Ses snart!

Amanda, babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se