Öckerö gymnasium

Lugna vakter tackar man inte nej till

Klockan elva blev vi purrade för att gå upp och äta lunch och därefter gå på vakt. Vi var alla ganska utmattade vid det här laget då vi haft några gungiga dagar till sjöss. Ögon var urholkade och kroppen gick på överlevnadsmode. När vi sedan gick ut för att ta över vakten slog det snabbt om.

Solen sken ute och det var hyfsat varmt. Det var ett tag sedan vi sett klart solsken. Det försvann efter Gibraltar i samband med att vågorna kom. Vakten flöt på utan några större händelser, förutom en del delfiner. Delfinerna har dock kommit och gått under dagarna sen vi lämnade Tarragona. Det är väldigt mysigt, speciellt när du står utkik, och det börjar plaska i vattnet. Idag dök till och med delfinerna upp i dagsljus när de är betydligt vanligare på nätterna. Halva båten hängde ut över relingen för att få kort och bilder. Jag upptäckte också att när delfinerna hoppar så hoppar de upp för att sedan landa på sidan. Det var inte alls som i filmerna när de hoppar så fint och det knappt skvätter i vattnet.

Efter vakten så gick jag ner under däck för att göra ett försök på att vara med på lektioner. Jag har dock mått ganska illa men idag verkade det faktiskt som att sjöbenen äntligen kommit. Det var inte bara jag som kvicknat till utan nästan hela båten. De flesta var på lektionerna och båten fylldes av skratt och prat istället för en konstant lukt av spya och en allmänt grå aura. Jag gick och la mig tidigt eftersom jag fortfarande var aningen utmattad från allt illamående.

När jag blev purrad 23:30 på natten var jag inte alls trött. Jag kände mig på riktigt bra humör och som att det inte fanns någonting som kunde dra ner mig. Det var inte bara jag som vaknat på rätt sida utan nästan hela vår vakt. Denna vakt var också lugn så vi satt mest på halvdäck och lekte lekar och pratade.

Två lugna vakter och en dag med god vila utan illamående var det som behövdes för båten. Livet kändes lättare och resan blev riktigt rolig igen. Jag skulle inte tacka nej till några sådana dagar till.

Ia Algell

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se