Öckerö gymnasium

Lugnt till sjöss

Det knackade på dörren och Maja kom in i hytten. ”God morgon! Klockan är sju och det är snart dags för frukost. Det är lite varmare ute nu men ta ändå på många lager”.

Maja hann komma in i hytten två gånger till innan jag lyckades dra mig upp ur kojen. Eftersom jag var backis idag behövde jag inte packa på mig alla mina underställ, vilket var väldigt skönt. Väl uppe på halvdäck stod styrbord redo för att bli avlösta av babord och gå och lägga sig. Vi hade finbesök på uppställningen. Vi har här ombord en könsneutral växt adopterad av våra befäl. Hen heter Omar och har ett behov av halvmycket ljus och får därför vara med på dagsuppställningarna. Just idag hade även Omar fått några sticklingar, en mycket uppskattad händelse.

Jag och Klara sprang snabbt ner till byssan efter uppställning för att slippa frysa. Idag stod ”Spagetti à la Mamma Mia” och Broccolisoppa med pizzabullar på menyn. Det var en relativt lugn dag i byssan för mig och Klarpen. Då och då fick vi lämna disken och bullbaket för att hjälpa till att bära ner bord till stora mässen som nästan är helt färdig nu. Övrig vakt fick arbeta med underhåll på däck då vi gick för motor och det inte fanns så mycket annat att sysselsätta sig med. Vad vi vet nu så ska vi nå Saint-Malo imorgon, en hamn i norra Frankrike. Då vi läser en bok som utspelar sig just i Saint-Malo, så passar det bra att besöka just denna hamn. Efter vakt gick jag och Moa enligt rutin till Backen längst förut på båten för att spela musik och sjunga en stund innan dagens lektioner började. Att spela musik och sjunga gör vi både på vakt och på frivakt. Babord brukar nästan alltid leverera en nyskriven låt på vaktförfångningen. Franska, Engelska och Idrott stod på dagens lektionsschema. Alla arbetade på flitigt men tillslut föll några för tröttheten, inklusive mig själv, och tog en tupplur i stora mässen.

Olivia Fridfelt, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se