Öckerö gymnasium

Luseplattingar och delfinspaning

Det börjar närma sig slutet av sjöbenet, jag kan inte riktigt avgöra om det känns som vi har vart ute och seglat i ett halvår eller tre dagar. Skalman rutinerna har verkligen satt sig nu och dagarna smälter samman lite som en klump, det rullar på helt enkelt.

Till skillnad från hur det har varit hittills är det faktiskt lite mulet ute och under både natten och dagen har det regnat lite ute. Med regnet kom också ganska mycket vind och under vår nattvakt seglade vi i 12 knop!! Trots att vinden mojnat lite nu seglar vi fortfarande i 8 knop och vi närmar oss Azorerna snabbt.

Man kan ju tänka att det är lite tråkigt med regn men det avbryter ju i alla fall det annars eviga rostknackandet och att äta lunch utan ett ihärdigt knackande är ändå ganska trevligt. Istället för att knacka rost fick vi knyta luseplatingar. Hela vakten satt eller stod och prata eller sjöng och knöt knoparna runt en lina uppspänd på halvdäck. Luseplatingar är såna där lurviga saker som man sätter runt vajrar för att skydda seglen som går emot. Man gör såna genom att knyta fast kabbelgarn ett och ett, det är tur att vi har gott om tid härJ Medans man knyter kan man ju alltid spana efter delfiner, valar eller annat kul, idag såg vi flera delfiner som simmade precis bredvid båten! Höjdpunkten på vakten skulle jag säga!

Annars har det varit en väldigt vanlig dag, just nu sitter vi i stora mässen, 12-4 vakten har lektion men UNO spel, film och popcorn är nog huvudsysselsättningen här nere. Doften av mat kommer ner från byssan och middagen om 10 minuter är väldigt efterlängtad, rödbetsbiffar med fetaost har jag hörtJ

Hoppas ni har det bra hemma i Sverige!!

Hälsningar Moa Thorin, babords vaktJ

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se