Öckerö gymnasium

Lyckligt slut

Dagen började mörk. Solen syntes inte och regnet slog på däck. Vi fick äran att stå uppe på namedeck vid uppställningen där det fanns skydd för regnet. Vakterna stod sömniga och såg besvikna ut. Bestigningen på Pico blev inställt, vem visste att en sådan början på dagen ändå skulle ge ett sådant gott slut.

Efter uppställningen gick jag och några andra från babords vakt till ett närliggande hotell för frukost där massor av delikatesser väntade oss. Det var allt från nybakade croissanter till ett oändligt utbud av varm choklad. Resultatet var att vi rullade ut där ifrån.

Resten av dagen bestod av mys. Babord gjorde den sista bunkringen för seglingen som kommer. Vädret höll sig likt hela dagen. Grillkvällen blev ersatt av kvällsmys med hela båten. Vi smygtittade tillsammans på alla filmer som är under produktion. Båten består av många olika talanger, konstnärer, sångare och nu blivande regissörer som James Cameron.

Dagen började mörk med ett lyckligt slut för alla. Imorgon är sista dagen i Azorerna innan seglingen. Ingen kan fatta än att halva seglingen har gott. Men det brukar väl vara så?

Tråkiga stunder tar lång tid att komma igenom och roliga stunder bara svischar förbi så är dem över. Så med hopp om dåligt väder och tråkiga dagar kanske vi kan vinna mer tid, få känslan att vara länge här på Gunilla.

Nicole Fors

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se