Öckerö gymnasium

Madeiras höga berg

Vi vaknade som vanligt i Funchals hamn redo för frukost och sedan en busstur i madeiras berg, man såg att bussen var för pensionärer eftersom det fanns en tjock TV i bussen.

Vi besökte den tredje högsta punkten på ön där man såg över molnen åt alla håll och kanter, sedan åkte vi ner igen för bergets serpentinväg och vidare till en vandringsled i skogen som låg nära en liten by. På väg ner från leden såg vi ett träd med kiwis som vi pallade och åt, dem var mycket goda.Vi gick runt till olika utsiktsplatser i olika dalar samt besökte ett badställe där stranden var importerad från Marocko, samma ställe var av en liten fin stad med en gammal kyrka.

Sedan så avslutade vi resan med att besöka den första jesus statyn som någonsin byggdes, den var mycket mindre än den i Brasilien men fortfarande fin. Efter statyn återvände vi ner till vårat hamnområde till Gunilla precis i tid till middagen och åt god mat. Senare på kvällen spelade vi poker med insättning på 25 kr för att inte spela bort allt man äger.

Edvin Boberg Saarva, babords

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se