Öckerö gymnasium

Måndagen den 18 april 2022

Dag 31, Porto Santo. Efter en dryg månad ombord behövdes det lite vila och Porto Santo fick bli hamnen där vilan skulle ske. Därmed sov jag igenom frukost, gick upp för uppställning och sov sedan vidare till klockan 11. Efter det var det faktiskt dags att gå upp och se lite mer av Porto Santo innan vi avgår ikväll.

Jag, Leo och Malte satte på oss lite kläder som man inte fryser i när det blåser kulingbyar och duggregnar. Vi promenerade in till stan och stannade på en mataffär för att bunkra lite godis och iste innan vi satte oss på ett café för att äta lunch. Cafét i fråga var en så kallad Snack-Bar som finns i princip i varje kvarter, både här i Porto Santo och i Funchal där vi var senast. Till lunch åt vi varsin burgare, drack varsin Brisa (Madeiras läckra passionsfruktsläsk) och avslutade med varsin kopp kaffe. Detta för priset av 73kr var, väldigt trevligt!

Tillbaks till Gunilla för ännu lite mer chill-time. Riggade upp hyttbio och satte på en spännande rulle som jag halvsov mig igenom. När filmen var klar gick jag och Malte upp på kajen där Leo och Sigrid var i full gång med att måla Gunilla på betongmuren i hamnen. Det blev väldigt fint när det var klart så vår vistelse här blev därmed fint förevigad.

Vid 19-tiden satte vi oss i Stora Mässen för att kolla på The French Dispatch. Ännu mer chill för att denna dagen skulle bli ihågkommen som resans lugnaste dag, det har varit väldigt skönt! Nu blir det avgång ikväll för SA1922:s sista sjöben med T/S Gunilla.

Rasmus Leander Djerf

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se