Öckerö gymnasium

Marknader och varmt väder

Idag var våran första dag som vi hade frivakt hela dagen i babord vilket betyder att vi inte hade några arbetssysslor att göra på båten utan fick var i land hela dagen för att dels arbeta med våra studier här i Marocko, men också få gå ut och upptäcka staden genom att vara äkta svenska turister genom att vandra på marknaderna och ta kort på allt vi kan se.

Marocko är också ett land med massa keramik som ofta är väldigt vackra med många utsmyckningar och Safi är likadan. När man går runt i Medina som är centrala delen av Safi med marknader fulla av stånd där man kan köpa vad som helst för en bråkdel av vad det hade kostat i Sverige, särskilt om man är duktig på att pruta. Dock är ju de flesta märkena inte äkta men vad gör det.

I alla fall så ligger det också massa keramik butiker inne i Medina som helt klart är av en helt annan kvalitet än vad vi är vana vid hemma, allt är handgjort och hand dekorerat och det finns i enorma mängder, hade jag kunnat få med det hem i resväskan utan att allt hade gott sönder hade jag helt klart köpt hem lite skålar och fat.

Denna dagen var också rätt varm vilket vi alla njöt av då det var skönt att äntligen att få känna på lite sol och värme vilket vi inte sätt sen de få varma dagarna vi hade i somras. Det blev dock rätt varmt på eftermiddagen fram emot klockan tre och på grund av att vi har långärmat och långa byxor på oss så blir det lite svettigt när värmen stiger över 23 grader i skuggan, men man ska ju verkligen inte klaga, särskilt när man fick höra att det var dags att gå ut och skotta snö hemma i Sverige.

När vi på eftermiddagen vid halv fem nästan var framme på båten med dagens köp som bestod en märkes tröja som inte alls var fejk och ett par efterlängtade, lösa ”arab byxor” så kunde man dels känna en något tyngre väska men också att man kanske skulle ha använt den där solkrämen som man lämnade hemma.

Andreas, babords vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se