Öckerö gymnasium

Maskin i machfart

En dag på 12 - 4 vakten är en kort dag. När bland det första man får höra är ”all hands on deck” så tänker man att dagen kommer bli fartfylld. Ack så fel man kan ha.

På detta sjöbenet har jag 12 - 4 vakten, vilket betyder att dagen inte börjar förrän klockan elva, en timme innan vakten. Efter att man har blivit ”purrad” klockan elva så är det dags för frukost/lunch, som denna gång bestod av frikadeller i italiensk tomatsås. Dock så han vi få en oväntad törn innan dess. Vinden har vänt och vi måste nu bärga alla de tio segel som satt uppe. Detta betydde alle man
på däck. Efter att detta arbete var avklarat så kunde vi gå in till lilla mässen för att avnjuta de frikadeller som kockteamet lagat åt oss.
Vaktbytet från styrbord till babord avlutades med skönsång från styrbordsvakten, vilket var mer eller kanske lite mindre uppskattat av min vakt. Då vi nu seglade utan segel, i motvind och motströms så gick det i bara några få knop. Alltså 1-2 knop. Detta tack vare våran huvudmotor som så sent som i våras blev deklarerad en cancerpatient av några portugisiska maskinister. Detta blev alltså inte någon fartfylld vakt.
När vakten var slut så var det dags för lektioner nere i stora mässen. Jag lämnar det osagt om jag somnade eller ej. Låt mig bara sig att trots den dåliga stoppningen på sittytorna, så är det teoretiskt möjligt att sova ganska gott. Men det är ju bara en hypotes, ingen vet säkert. Den första lektion kom
och gick, vilket betyder att att det nu är dags för middag. Middagen bestod av pastastuvning.
Dagen avrundades med några fler lektioner tills att vi kl 20 kastade in handduken för dagen och sa gonatt en för en liten stund i alla fall. Vakten börjar ju kl 12 igen.

Carl SA2124, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se