Öckerö gymnasium

Massa frukt och en stor chansning 

Vi köpte frukt, kakor, yoghurt och massa annat gott. Därefter tog vi busslinje 3 och hoppades på det bästa. Vi hade i själva verket inte någon jättekoll på vart vi skulle men vi tycket det såg trevligt ut på kartan och chansade. Trotts okunskapen kring staden gjorde vi ett grymt val när vi valde linje 3, vi kom till en riktig pärla med turkost, klart vatten och ett fantastiskt havsliv

Idag har varit en toppendag som började med en grym nattvakt och slutade med ett mysigt snack och fruktsallad i mängder.

Morgonen började som sagt med en härlig nattvakt mellan 01:30 och 03:30. Att ta sig upp mitt i natten var inga problem, dock var det lite svårare att ta sig upp på morgonen… Jag trodde till 100 procent att jag gått upp vid 07:15 för att njuta av fruktosten men det hela var i själva verket en dröm. Jag blev som tur var purrad några minuter innan uppställning och hann perfekt i tid till flagghissningen dock härligt nyvaken. Eftersom detta var Barbords enda fria vaktdag i Palma så valde vi att utnyttja dagen på bästa sätt och vi planerade en heldag i Palma.

Vi tog först bussen till centrala Palma för att därefter kunna ta oss vidare till någon plats med inte så mycket turister och stadsliv. Först tog vi dock en snabbfika då energin höll på att rinna ur oss och därefter hittade vi en supermarket där vi plockade på oss en Picknick inför dagens äventyr. Vi köpte frukt, kakor, yoghurt och massa annat gott. Därefter tog vi busslinje 3 och hoppades på det bästa. Vi hade i själva verket inte någon jättekoll på vart vi skulle men vi tycket det såg trevligt ut på kartan och chansade. Trotts okunskapen kring staden gjorde vi ett grymt val när vi valde linje 3, vi kom till en riktig pärla med turkost, klart vatten och ett fantastiskt havsliv. Vi tog oss ett snabbdopp i det 19 grader varma vattnet och njöt ordentligt. När picknicken var uppäten och badkläderna så gott som torkat packade vi ihop våra saker och tog oss vidare till närmsta mataffär. Vi köpte där på oss massa frukt och choklad vilket var ett måste då jag varit utan detta i hela 3 dagar. Sedan skyndade vi oss hem för att vila fötterna och äta ännu en härlig middag här på Gunnis.

Efter middagen satte vi oss alla ner för att plugga lite och därefter kom det jag väntat på hela dagen, lilla mässen häng med fruktsallad! Vi hackade upp en hel skål full med olika frukter och vi var ett gött gäng som satt och diskuterade en hel del livsviktiga saker så som livet och det klyschiga fördelar. Som vanligt var det lite svårt att ta sig i säng. Det slutade med att vi nästintill somnade i stora mässen i knät på varandra, med spökhistorier som största samtalsämne. Imorgon ser vi alla fram emot en härlig utflyktsdag tillsammans på denna fina ö, Mallorca.

 En av barbords egna naturare, Julia

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se