Öckerö gymnasium

Mätta magar

Vi befinner oss i slutet av början av sjöbenet. Sjösjukeplåster som är en gåva från ovan funkar oftast super men detta sjöbenet har det inte fungerat lika bra för mig som det brukar göra. De tre första dygnen chillade jag mest vid rännstenen men idag är jag uppe på fötterna igen vilket är extremt skönt. Nu i slutet av resan vill man ta vara på varje sekund och då är det en fördel att man mår bra.

Jag har 8-12 vakten vilket innebär att jag blir purrad klockan sju på morgonen för att hinna käka frukost innan. Idag vaknade jag av mig själv kvart i sju så jag kunde ligga kvar i kojen en liten stund, skönt! Till frukost hade vi lyxen att välja havregrynsgröt eller risgrynsgröt och jag valde såklart risgrynsgröt<3 Sedan var jag mätt och glad och självklart redo för vakt.

De första dygnen detta sjöbenet har påmint oss om andra resan när vi fick sätta på oss tre underställ, två tjocka tröjor och seglarställ för att inte frysa ihjäl. Idag räckte det med arbetsbyxor och en hoodie. Vakten var lugn och vi halade inte i en enda tamp men en rolig grej var att vår vaktledare såg en tonfisk simmandes i havet och då väcktes idéen om att fiska. Maskinisten Hampus och jag riggade upp fiskegrejer så nu håller jag tummarna att vi får napp. Så om ni har några goda tonfiskrecept så är de varmt välkomna i min inkorgJ

Skämt o sido, efter vakten var det dags för lunch och det serverades en mycket god nudelwok med kyckling som uppskattades starkt av alla. Även tre-fikat var en banger då vi fick äppelkaka med vanilj-och chokladglass.

Däremellan stod det plugg, plugg och åter plugg på schemat. Vi kämpar in i kaklet med reseuppgifterna och det är på sätt och viss roligt att skriva ned all ny kunskap från resan. Jag har en mapp med alla reseuppgifter vi haft under dessa tre år och det är fantastiskt att se tillbaka på vad våra sextonåriga jag lärde oss och se hur vi utvecklats under dessa tre år.

Emma Foss, Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se