Öckerö gymnasium

Med en knapp vecka kvar

Med endast en vecka (!!!) kvar av våran resa är det nu mycket som händer här på båten, storstädningen är redan nu i full gång och allt från schappet till durkluckorna i stora mässen dammsugs och torkas fläckfria. De sista besparingarna av godis och annan bunkring börjar även öppnas och då vet man verkligen att slutet är nära.

Vinden går trögt och vattnet är lugnt, med Kuba i horisonten går vi runt svettandes på däck och städar allt från brandslangar till däckytor jag inte ens visste fanns.

Jag är väldigt lyckligt lottad eftersom jag nu har 4-8 vakten och slipper de allra värsta soltimmarna och städningsuppgifterna och får mer syssla med seglingen vilket jag föredrar.

Tror alla här lider lite smått av hemlängtan och vi har skrivit långa listor på maträtter och annat gott vi vill äta när vi kommer hem, för mig är det nog oboy, lantchips och vaniljyoghurt som står högst upp.

Samtidigt ska det bli väldigt tråkigt att lämna Gunilla och denna resan så vi tar vara på varenda sekund kvar på båten, dock har vi resa 2 endast 6 månader bort vilket är en riktigt bra tröst!

Idag var det dags att brassa klockan en sista gång i samband med vårat allra sista badstopp i det 26 grader varma vattnet. Vi har väldigt tur att vi har en så badglad kapten som Torben som ofta drar till med badstoppen på de varma dagarna till sjöss.

Detta var den sista bloggen från mig från denna resan men vi ses här igen om 6 månader.

Ha det gött haj!!

Cajsa Bucht, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se