Öckerö gymnasium

Med halva atlanten benet bakom oss

Vi har cirka 1000 sjömil kvar, numera med halva Atlanten benet bakom oss. Allt rullar på, lördagar är som måndagar och man kan knappt hålla ordning på vilken dag det är. Man vet dock om det är söndag – som det är idag, eftersom det serveras extra god frukost, lektioner är inställda och man får lite tid till att göra saker man inte brukar.

Tiden har flugit förbi fort, det känns som att det var igår vi lämnade Mindelo. Sedan de första dagarna av mycket sjösjuka bland oss, har det blivit bättre och spyorna har lagt sig. Nu är det istället plugg som kan göra oss lite illamående, i alla fall mig. Även om vi har mycket tid på oss så är det inte alltid jag känner att man får ihop det, men min taktik är att göra lite av allt så jag känner att man i alla fall har påbörjat det som ska göras. Plugg är för tillfället inte bara ett stressmoment för mig, utan för många.

Eftersom det är söndag idag har vi tagit det lugnt på vakten, vi målade lite räcken och annat kul framme på backen. Vår 12–16 vakt rundades av med en avsvalkning i vår egenbyggda saltvattendusch på stordäck och som grädden på moset serverades det fruktsallad.

Efter middagen kände jag och Alicia för att sätta oss på backen och komma ikapp med saker som annars inte prioriteras, så som att skriva dagbok, öppna och skriva mejl. Det var fantastiskt skönt att få sitta där uppe i en solnedgång och bara göra saker man vill. Det är alltid lika kul att få höra från nära och kära, men lite känslosamt för en blödig människa som mig.

Vakten kommer varandra närmare för varje nattvakt som går, eftersom var och en av oss håller i ett ”Atlanten – snack”. Det innebär att man får ungefär en timme att berätta något om sig själv eller något annat man gärna vill prata om. Resten av oss får fråga frågor. Det är ett väldigt bra sätt för en att öppna upp sig och också för att kunna förstå varandra bättre.

Tova, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se