Öckerö gymnasium

Mera mat

Var enda sjövakt är oftast så lika varandra att det efter ett tag blir svårt att urskilja dem.

Många referenser har redan dragits från ”när vi var på atlanten på första resan” när det snarare handlade om alla sjövakter på första resan. Trots att rutinerna och rytmen är densamma är det detaljerna som gör varje vakt till speciell.

Idag var ljusglimten att de flesta började piggna till från sjösjukan och det började höras skratt lite här och var. Vi hade även resans första båtråd, vilket är ett möte där alla befäl och elever samlas för att få information och vi elever har möjlighet att göra vår röst hörd om vi har åsikter om något speciellt. Det var en trevlig stund, befälen sa att vi hade förvånansvärt städade hytter vilket vi inte direkt är kända för. Ämnet som diskuterades från oss elever var såklart som alltid på våra resor – mat. Vi vill ha mer mat, oftare sötfika, mer knäckebröd, större variation på nattfika. Maten fick också mycket beröm. Kockarna är otroligt duktiga på att laga god mat som alla tycker om, vilket både är viktigt men framför allt förgyller det dagen.

Befälen meddelade även om att säkerhetsläget i Jamaica inte är helt säkert vilket gör att vi kommer få begränsade tider och gruppstorlekar när vi rör oss i hamnen. Det kan vara tråkigt men det ger oss också mer tid att hitta på roliga saker på båten. Kanske fixar vi någon turnering, party eller tävling eftersom alla ändå måste tillbringa kvällarna på båten.

Att göra små aktiviteter både till sjöss och i hamn uppskattas av alla elever, det är både roligt och viktigt för samanhållningen och stämningen. Och såklart blir det en detalj som gör att dagarna utskiljer sig. Nu är det snart dags för vakt igen, vi får hoppas på att den har något spännande att erbjuda.

Styrbord, Klara Carlund

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se