Öckerö gymnasium

Min dunderdag

En fartfylld dag med stora vågor, god mat och bra umgänge. Helt enkelt den bästa dagen hittills.

Dagen började kl 7.15 i stress istället för 7 eftersom någon hade glömt att purra oss. Därför behövde jag direkt hoppa upp från min koj och klä på mig för att hinna till frukosten. Jag hade dagen innan köpt chokladflingor som vi under frukosten försökte bygga det högsta tornet med. Jag vann.

Sedan pausade vi efter den hektiska morgonen och åkte till stan vid 10. I stan så strosade vi runt i butiker och smakade Portugals nationella bakelser. De var väldigt goda. Sedan bokade vi en tuc tuc hem för att äta en rejäl lunch på båten innan vi skulle åka och surfa. Resan var väldigt turbulent med mycket skratt. Det blev direkt stressigt igen när vi skulle ta en taxi till stranden vilket gjorde att vi blev scammade…

Som tur var drog detta inte ner stämningen utan vi var fortfarande lika taggade på att surfa.

Vi hyrde brädor och våtdräkter för att sedan skynda oss ner till vattnet. Efter det började vi med en snabb teknikgenomgång som Lovin höll i och sen var alla redo för att ge sig ut i vattnet.

Vi var inte beredda på vattnets mega vågor så det var som att vara i en torktumlare i 45 minuter.

Trots det va värt surfingen eftersom det var jätte, jätteroligt. Sen kom den stora frågan vart vi skulle äta. Det var en riktig stämningsdödare. Efter många om och men så delade jag på en pizza på stranden i solnedgången. Hittills den bästa pizzan i Lissabon.

På kvällen blev det kyligt och vi började elda dem överblivna pizzakartongerna. Det var verkligen superdupermysigt. Vi låg kvar på stranden alldeles för länge tills vi tillslut låg i en klump för att inte frysa ihjäl. 21.30 tog vi taxin hem för att hinna hem i tid. Min bästa dag på resan än så länge.

Adela Bergström Larsson

midskepps

6/2-22

xt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se