Öckerö gymnasium

Min resa hittills

Idag har varit våran sista vaktdag innan vi anländer till Miami imorgon. Vi alla ser mycket fram emot att komma iland igen, speciellt nu när vi har nått våran sista hamn för denna resan. Eftersom att det har varit en ganska lugn dag ombord idag och det har inte hänt så mycket så tänkte jag mer skriva om min resa fram tills nu.

Den här resan har varit det bästa jag gjort hittills i mitt liv och det känns väldigt synd att vi nu ska lämna Gunilla och åka hem om 4 dagar. Jag kommer sakna väldigt mycket här ombord som till exempel när det är nattvakt och hela vakten ligger och myser ihop sig i en hög under stjärnorna och pratar om allt mellan himmel och jord. Eller när man är uppe i masten under en solnedgång och soluppgång. Det är så himla fint! Jag kommer också att sakna min vakt, midskepps, vi har haft så himla kul denna resa och lärt oss så mycket om varandra och om segling. Vi har skrattat och varit ledsna om vartannat men mest har vi bara skrattat och haft roligt hela tiden.

Någonting som jag inte kommer att sakna är att vi måste ha kniv med oss på vakt varje dag. Jag tycker den bara är vägen hela tiden och vi använder den nästan aldrig. Jag kommer inte heller att sakna beslagning av storen och focken eller brammarna. Det är bara ett elände att beslå dem och tungt är det också.

Det bästa med hela resan var nog våran Atlanten segling. Vädret var på topp varenda dag, vi fick badstopp. Nyårsafton hade vi poolparty på däck med pina colada. En nattvakt offrade vi vår julgris till Poseidon och bad om en fortsatt lyckad resa och bra vindar, vilket vi fick tillslut. Sista dagen på vår atlanten segling låg vi till ankars utanför Grenada vilket var väldigt kul då vi fick bada så mycket vi ville hela dagen och sedan avslutades dagen med barbecue på däck.

Idag var också en av höjdpunkterna på resan då det var en så fin solnedgång på kvällen innan middagen. Då var jag och Alva uppe i masten för att finbeslå brammen en sista gång. Vi gjorde det också extra noga då det är samhällstreorna som kommer gå på efter oss. Så vi ville att det skulle se så bra ut som möjligt. En liten rolig grej var att första veckan ombord på Gunilla gjorde jag och Alva vår första beslagning tillsammans och idag gjorde vi våran sista för denna resan.

Nu är det inte alls länge kvar tills vi åker hem, syns hemma!

Stella Donning, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se