Öckerö gymnasium

Mördad i frysen

Idag var dagen kommen då vi äntligen skulle få gå iland efter 14 dagar till sjöss. Efter att lotsen var över en timme sen, så kom vi stillsamt in till land. Det var många glada ansikten när landgången var på plats och man fick ta de första stegen.

Dagen till ära så bjöds det på solsken, vilket var efterlängtat efter gårdagens spöregn. Tyvärr spenderades dagen inomhus för min del, bland annat så skulle det städas i luckorna i hytterna (som man kan se på bilden) och allmän rengöring av båten. Idag har det varit väldigt tomt på båten då alla som inte haft vakt varit ute och utforskat stan. Det är en konstig känsla att vara 12 stycken på lunchen istället för 47.

Kanske så blev ni lite rädda av titeln? Jag kan lugna er med att det just nu pågår en mördarlek på båten. Den går ut på att man ska döda varandra med föremål på olika bestämda platser. Jag blev nedkallad av vaktledare Linnea i frysen för att hämta korv och helt ovetandes så tar jag emot en snusdosa vilket var hennes mord. Tyvärr så är jag ute ur leken nu, vilket känns tråkigt men samtidigt skönt då man slipper gå runt och oroa sig för att bli mördad. Den som utför mest mord vinner och det ska bli spännande att se vem det blir. Kanske har vi en riktig seriemördare på båten.

Vi har nog blivit den största turistattraktionen i stan och det är många som vill komma förbi. Både för att titta på båten, men de har även många frågor om vad vi gör här. Förutom trevliga islänningar så är det även mycket svenskar som är i Reykjavik.

Imorgon så har vi i babord vår första lediga dag iland. På schemat står en busstur runt olika intressanta platser på Island. Tyvärr så ska vädret inte vara på vår sida, men det är väl vad man kan förvänta sig av Island. Mer om morgondagen får ni läsa i nästa persons blogg!

/Olivia Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se