Öckerö gymnasium

Mord och maränger

Idag var en dag som alla andra men med ett fåtal undantag. Undantag ett var att det var Mattsons födelsedag vilket gjorde att han fick bestämma maten och gofika till trefika.

Undantag två skedde efter Mattsons marängswiss då kapten hade tagit initiativet att starta en mördarlek på båten vilket går ut på att det finns en mördare ombord och resten är vanliga, mördaren uppdrag är att mörda alla på båten utan att någon kan lista ut det.

Morden sker med en tydlig gest och en mening. Om man tror sig veta vem mördaren är så kan man gå till lekledaren och gissa, är gissningen rätt så vinner de vanliga, är gissningen fel så dör man själv. Denna leken har verkligen fått folk på båten paranoida och på sina tår, ett riktigt kul tillägg på denna resan.

Efter att alla hade fått sina lappar där det antingen stod vanlig eller mördare så gick mitt vaktlag på vakt, där vi i arbetsstyrkan målade hela vakten. Efter vakten satte jag mig i stora mässen och gjorde ett misslyckat försök till att får plugg gjort, så jag gick och la mig istället. Klockan 03:30 blev vi purrade och gjorde oss redo för vakt. På början av vakten höll vaktledare Mauritz en genomgång i lanternor.

Efter genomgången övade vi oss på att sätta och bärga segel, det känns verkligen som att vakten har fått ihop ett riktigt samspel ute på däck. När två glas ringde var det dags för fika. Backisarna hade fixat varma mackor och nyponsoppa till oss. När fikat var över så började vi färska av och städa under backen. När det var klart var vakten över och vi vann dagens utmaning mot styrbord, det var Hammical som tog hem vinsten för oss midskeppare.

Efter nattvakten kröp jag direkt till kojs. Jag ser fram emot att komma fram till Azorerna, just nu får vi fin segling på ungefär sju knop, en riktig uppgradering från förra resan.

Fair winds

Alex

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se