Öckerö gymnasium

Möte med Charleston elever

Denna dagen har varit fylld med nya bekantskaper, utforskning av Charleston och marinbiologi.

Trots fyra timmars nattvakt och 4 timmars sömn har denna dagen varit spännande och rolig. Idag träffade vi nämligen de studenter från Charleston som vi haft kontakt med via Skype under vårterminen. Vi har haft ett projekt med varandra, då de också läser marinbiologi, där vi gjort filmer om plast i havet och dess konsekvenser och påverkan.

Kl. halv 9 stod alla naturare spända på båten och väntade på att eleverna från Charleston skulle komma. När de väl kom fick de en rundvandring på båten där vissa av dem var mer eller mindre engagerade. Det blev bättre när vi bjöd på en så kallad ”Swedish fika” med kaffe och kanelbullar som backisar och kockarna slitit med att baka. Vi hängde på backen och tog del av samtal om Trump och likheter och skillnader mellan våra skolor. Det var kul att prata med studenter i förstahand om deras uppfattningar om valet och samhället här i Charleston. Till sist gick skolbussarna som skulle ta oss till Marincentret Grice som låg en bit från båten. Från bussen som gick igenom Charleston och lite utanför fick vi se de typiskt stora, amerikanska husen.

När vi kom fram till Grice blev vi indelade i tre grupper. Min grupp började med att packa återvunna ostronskal som de skulle använda för att skapa nya habitat till nya ostron och musslor. Därefter var det lunch och mer socialisering med de amerikanska eleverna. Nästa station var att undersöka diskar som naturtreorna förra året hängde ned i vattnet vid båten. Detta är ytterligare ett projekt som vi har tillsammans med Charlestoneleverna och kallas Virtue-projektet. Vi tog in de från vattnet och undersökte med mikroskåp vad som växte och bodde på diskarna. Vi såg bland annat jättesmå krabbor och räkor samt andra mikroskopiska plankton. Kanske inte de mest spännande djuren, efter att ha sett både delfiner och sjökor i Miami.

Vi tog farväl till våra nya amerikanska kompisar och återvände till båten för att snabbt byta om och ta oss ut på stan. Vi strosade runt, gick på en marknad i en saluhall och åt fantastisk glass på Jennie´s. Vi gick sedan till en av Charlestons många gröna och vackra parker. Där låg vi i solen och lyssnade på musik och köpte senare pizza som vi tog med oss ut i parken. Perfekt avslut på dagen! :) Bättre blev det när vi kom tillbaka till båten som nu har fungerande AC igen. Gud så varmt det har varit!!

Hoppas att alla har det bra därhemma för det har vi! PUSSHEJ

Agnes Öhrnell

Barbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se