Öckerö gymnasium

Mot Sverige!

När dagen började visste vi inte riktigt vad som skulle hända, vi skulle mest sitta och vänta på bunkring.

Ingen av frivakterna fick gå i land mer än på kajen så de flesta gick och la sig igen efter uppställningen 08.00. Jag hade gått och lagt mig ganska tidigt kvällen innan så jag var inte särskilt trött och gick istället ut på kajen och såg mig omkring lite i det närmaste området som vi fick vara i .

Sedan såg jag några halvstora näbbgädd-aktiga fiskar i vattnet och fick idéen att fiska. Jag fiskade i ordning ett fiskespö som funnits på båten sedan Rees köpte det 2017 på första resan och satte på lite upphängare och en tyngd. Det var en del näbbgäddor som attackerade upphängarna men de ville inte riktigt bita i kroken så runt 12 precis innan lunch packade jag ihop grejerna och käkade.

Då hade även de andra frivakterna gått upp och vi bestämde att vi skulle spela ”Capture the flag” på kajen. Jag visste att det fanns lite koner under durken i hytt 5 så de ställde vi upp och började köra. Vi hade ett lag utan tröjor och ett lag med, det var ganska jämna matcher och det var kul att spela, man blev dock lite trött efter att inte ha tränat kondition på ett tag.

Efter 15-fikat bestämde vi oss för att packa ihop igen och gå tillbaka till båten, när vi väl kom tillbaka så fick vi även höra av förste styrman Leo att vi med allra största sannolikhet skulle åka redan ikväll och att bunker antagligen va påväg redan. Efter middagen så kallade kapten till uppställning och vi fick samma besked igen och att vi skulle gå redo för hamnvakter. Jag som har 4-8 gick på direkt och vi började förbereda för avgång men eftersom att klockan redan var 19 när vi gick på behövde vi bara ha vakt en timme, vilket var skönt.

Lite senare hörde jag motorn startades och vi är nu påväg mot Sverige!

// Ivar Tengnér, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se