Öckerö gymnasium

Myglarjobbet

Idag var det midskepps dag att ha vakt, alltså min tur att få arbeta.

Dagen började som vanligt, vi blev purrade klockan 07:00 för att sedan äta frukost 07:15. Jag åt min knäckemacka med ost och gurka och ett glas vatten som jag gör varje dag. Det finns väldigt mycket att välja på till frukosten men eftersom jag inte är någon direkt frukostmänniska fick det bli bara en tråkig macka.

Fem i åtta var det uppställning, vi slog åtta glas, hissade den svenska flaggan samt den engelska och sedan sa befälen några ord innan dagen började på riktigt.

Efter uppställningen samlades midskepps arbetsstyrka i en liten cirkel för att bli tilldelade sina jobb för dagen. Det är alltid lika spännande att få veta vilket arbete man kommer bli tilldelad, kommer man få det jobbiga eller det roliga? Dagen som denna fick jag det lättare jobbet också kallat myglarjobbet. Medan alla i arbetsstyrkan fick sitta och knacka rost hela dagen, en väldigt tråkig arbetsuppgift och något man helst vill undvika, fick jag, Livia och Klara arbeta med att öljetta. Vi skulle alltså fixa öljetter till alla hytters gardiner så att det skulle bli lättare att öppna och stänga dem.

Hälften av tiden satt vi i stora mässen och fixade öljetterna och den andra hälften satte vi tillbaka dem upp i hytterna och det är därför det kallas ett myglarjobb men tro det eller ej så fick man ganska ont i händerna efter en hel dag. För att sätta in öljetterna i gardinerna behövdes det verktyg som ibland var svåra att använda.

När klockan slog sex var det dags för middag. Jag tror den hette köfte och var som någon slags kebab med bröd, grönsaker och en sås, en väldigt god måltid var det i alla fall.

Efter middagen var midskepps arbetsdag över och jag passade på att städa min garderob och låda innan det var dags för mig att sitta landgångsvakt. Vi som hade öljettat hela dagen fick de lite sämre tiderna på natten men det är något jag helt förstår.

Hoppas ni har det bra, här har vi det jättebra.

Ella Karlsson, Midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se