Öckerö gymnasium

Mysig dag i Lübeck

Det var en seg dag och när Andreas från min vakt kom för att purra mig klockan 05.15 på morgonen var jag inte jättepigg. Varför jag var tvungen att gå upp så tidigt var för att jag skulle sitta landgångsvakt.

Jag satt två timmar så klockan 07:30 var jag äntligen klar och kunde gå ner för att äta frukost. Som vanligt tar jag alltid en tallrik fil med flingor och en klick jordgubbssylt på morgonen. Man kan tänka sig att man skulle tröttna på det, men det finns ju inget bättre på morgonen än en tallrik fil.

Jag äter upp precis i tid för uppställningen som alltid är klockan 08:00 på stordäck när vi är i hamn. När uppställningen är slut bestämde jag och en annan i min vakt att vi ska gå tillbaka till våra kojer för att sova lite till. Det tar ett tag, men tillslut somnar jag till en av Elton Johns låtar i öronen.

Nästa gång jag kollar på klockan är den 11:30 och är nästan lika trött som första gången jag gick upp. Jag väckte Mira som sover i min hytt för att äta lunch på båten och sedan gör vi oss redo för att gå ut på stan.

Ingen av oss var så sugna på att kolla i affärer så vi bestämde oss för att ha en picknick istället. Vi köpte frukt, ost, baguette, kakor och var sin dricka. Det tog ett tag innan vi hittar det perfekta stället att slå oss ner på, men tillslut hittar vi det. Vi sätter oss på en liten gräsplätt under ett träd och flyttar oss inte förrän tre timmar senare.

Vi kanske inte gjorde så mycket, men det var en mysig dag och välbehövlig för att ladda upp batterierna inför ett nytt sjöben.

Styrbord

Agnes Dahlberg

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se