Öckerö gymnasium

Mysig dag på atlanten

Som varje dag för Styrbord blev vi väckta klockan sju på morgonen för att en kvart senare äta frukost. Men efter nattens hårda nattvakt unnar jag mig en halv timmes extra sömn istället. Morgonen började bra med goa inställningar inför dagen pga att julfilm på seglet stod på schemat på kvällen!

Under dagvakten så slipas det och lackas för full rulle. Roliga arbetsuppgifter om man frågar mig.

Vid tolv var det dags för vaktavlösning och samtliga gick och duschade för att sedan mätta magarna med en hel special. En hel special består av två korvar, bröd och mos, en riktig höjdare!

Lektionerna gick snabbt och plötsligt var det middag.

Runt sju tiden på kvällen börjar folk klä på sig med lite tjockare kläder och flytväst som är ett måste om man befinner sig på däck när solen gått ner.

När alla efter en stund satt på däck sattes filmen på. Det blev "Love actually" en romantisk julfilm. Under filmens gång kom Stefan som är överstyrman här på båten och han sa att en squall var på väg. Alla gick in och projektorn var skyddad från de droppar och vind som kom. Efter en kvart sattes filmen på igen och samma problem uppstod två gånger till. När filmen var färdigtittad var alla nöjda men väldigt trötta. Vi i Styrbord skulle efter filmen städa eftersom vi hade vakt då och det gick snabbt men som sagt, vi var väldigt trötta. Vakten slutade på topp med en godnattsaga från våran vaktledare Soraya.

Efter ännu en rolig dag till sjöss var det väldigt härligt att få lägga sig i sin koj, släcka lampan och sova.

Ester Ivarsson

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se