Öckerö gymnasium

Natten blir till dag

Denna härliga dagen började med att vi blev purrade klockan 03:30 (i alla fall för styrbord).

När vi kom ut till vaktuppställningen möttes vi av en himmel sprängfylld med stjärnor och månens starka ljus som lyser upp hela båten. Sådana nätter är oslagbara men det har tyvärr inte varit många nätter då man har kunnat se så många stjärnor eller knappt ens månen eftersom det har varit så pass molnigt. Vakten fortsatte och till slut gick solen upp. Himlen växlar från orange till rosa, från lila till mörkblå och där i mellan är det sprickor av blåa sträck som tränger fram mellan molnen som lagt sig vid horisonten. Fortsätter man kolla uppåt och bakåt är himlen fortande mörkblå och månen fortsätter att lysa. Det är en sådan häftig känsla att se natten bli till dag och hur fort man märker av att stämningen blir helt annorlunda på ett obeskrivligt sätt.

Vakten tog slut och de som hade frivakt tog det mest lugnt och sedan försvann tiden blixtsnabbt och det var dags för lunch som övergick till lektioner. Vi hade en lektion men efter att den andra hade börjat tog det inte lång tid innan den avbröts.

- Det går löss på båten!!! skrek någon.

Alla blev lite nervösa och skyndade sig fort som katten upp på däck för luskamning. När man var färdig sveptes en våg av lugn över de som inte hade löss, men lugnet har inte lagt sig helt eftersom det ändå var några som hade löss. De har avlusat sig men alla är inte kammade än och spänningen är kvar i luften. Alla måste ha ``kreativa´´ frisyrer tills vidare men jag tror inte det är så många som har problem med det.

Dagen gick vidare trots denna dramatisk paus och vi i styrbord gick på vakt. Vi gjorde lite underhållsarbete innan solen gick ned. Det är något speciellt med soluppgångar och solnedgångar här. Det kanske är den öppna ytan som gör att man ser hela himlen, eller alla moln som är i olika färger och former eller så är det en känsla som gör det så fantastiskt. Åter igen, som alla andra kvällar på atlanten, kollade vi ut över horisonten och kände den häftiga känslan av att dagen blir till natt.

Ella Sjöstrand

styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se