Öckerö gymnasium

Nordliga breddgrader

Morgonen efter knappt sextimmars sömn började med att styrbord hade glömt purra mig, min hytt och min vakt. Kanske inte den bästa starten på dagen.

Vi slängde på oss kläderna och skyndade upp till lillamässen, 10 minuter sena till dagens lunch. Dagen fick en drastisk vändning när det serverades en mycket god pumpasoppa gjord av våran väldigt duktiga förstakock ombord. Fortfarande lite efter i tidsschemat rusade jag ner för att sätta på mig det sista lagret arbetskläder. Vakten spenderade jag och resten av arbetsstyrkan majoriteten av tiden på däck. Vi städade tvättstugan, fettade dörrhandtag och vek om allt i linneskåpen. De sista 30 minuterna av vakten fick jag och Irmeli äran att beslå möglet, ett av Gunillas sju stagsegel.

De flesta börjar längta efter land och alla privilegier man har tillgång till utanför Gunilla. Irmeli, Neo som också är med i babords vakten har bettat med förstakocken om när vi är framme på Island. Neo tror på att vi är framme på söndag. Irmeli tror att vi är framme på tisdag och Pontus på måndag. Jag hoppas vi är framme på söndag.

Av: Jemile Doydu - Babord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se