Öckerö gymnasium

No stress Cabo Verde

Idag var en mycket lugn dag, vi levde efter mottot ”no stress Cabo Verde”. Det betyder, ingen stress. Dagen började med en frukost bestående rester från julafton som tex vörtbröd och tomtegröt.

Efter frukosten ville jag och Lina gå och surfa men det gick inte eftersom alla affärer var stängda, därför att befolkningen firade sin julafton. Så det blev stranden istället. Vi var ett stort gäng som hängde på stranden från ungefär 10:00 till 14:00. Många brände sig då de tänkte att de skulle bli extra bruna om de inte tog solkräm. Vi låg inte bara och pressade för att bli bruna, jag själv låg och läste och tecknade i mitt skissblock.

När vi kom hem från stranden så käkade vi middag, det blev även där rester från julbordet. Jag blev glad att det fanns kvar rester, det känns så himla ”hemma” att det finns julmat dagen efter som man kan sitta och frossa i. Vi tog tid på att äta, sedan drog vi oss långsamt mot staden. Vi tog ett litet snabbt stopp vid färjeläget där det finns wifi och fick ett kort och snabbt samtal med mamma. Sedan fortsatte vi röra oss in mot staden. Det var människor överallt, från olika matstånd sträckte det sig långa långa köer. Vi klämde oss genom folkmassan ut mot bryggorna där massor av segelbåtar ligger. Vi ville kolla på alla fina segelbåtar, vi möter ett gäng seglare på bryggan som vi börjar prata med. De kom från Frankrike och hade varit ute och seglat i ungefär två månader, snart skulle de korsa atlanten som oss. De var jättetrevliga och vi stod och pratade en stund men sedan behövde de gå för de skulle fira jul med en annan segelbåt som låg precis bredvid. Vi själva var också tvungna att röra oss hemåt då det började bli sent och som ni som läser säkert vet så måste man vara i tid till båten senast klockan 22.00 annars kan man få landgångsförbud.

Väl hemma sätter vi oss i stora mässen och kollar på ”Karl Bertil Jonssons jul”, några halvsomnade under de 20 minuterna som filmen pågick. När den var slut kastade sig alla till sängs. Man vill sova så mycket som möjligt när man har chansen.

Av Olivia Brothén.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se