Öckerö gymnasium

Nu är det jul igen?

Nu är halloween över och folk inbillar sig att det är jul, för mig är det fortfarande sommar för att det är cirka 25 grader och mestadels sol, vi har visserligen haft lite variation i väder det sista dygnet men för mig är det jul när jag ser isflak flyta omkring och det verkar inte hända på ett tag.

Det är första november och skeppet är redan fyllt av julsånger, lite som om man skippade en hel månad. Jag har gått runt och försökt förklara för folk att det inte är dags än men ingen hörde för att de sjöng jullåtar. Snart kommer de säkert ha satt upp en julgan i mässen och bakat pepparkakor.

Bortsett från det för tidiga julfirandet har vi det ganska bra, vädret är inte för varmt men inte för kallt heller. Igår hade vi en kort regnskur under våran vakt men efter en stund tröttnade vi och seglade iväg från regnmolnet. Idag har vi också seglat kring en eller annan regnskur men vi kom aldrig tillräckligt nära för att få det på oss.

Vinden är för mesta delen frånvarande, den försvann när vi lämnade kaj i La Linea och har inte riktigt kommit sedan dess, vissa kanske tycker att det är rätt skönt att slippa vind och vågor men jag är lite uttråkad faktiskt, det är ju jättetrevligt att guppa omkring, på dagen kunna sola och på natten ha stjärnskådning med en klar mångata på vattnet men för mig är det inte segling. Jag vill ha mer vind och mer vågor. Det ska vara en utmaning att ta sig från fördäck till navhytten men just nu är det en lugn månskens promenad.

Nog med klagandet, man ska vara glad för att det inte är helt vindstilla. Vi har ju faktiskt tuffat på med hela 0.9 knop sedan vi satte segel för två dagar sedan. Under en tid hade vi faktiskt tretton segel uppe och då gick det fort, nästan så man får hålla i sig, med 2.3 knop flög vi över vattnet.

Den här dagen har inte varit väldigt produktiv än, vi har sovit till elva, haft vakt till fyra jag och nu sitter jag och skriver denna blogg. Det mest spännande som hände mig idag var väl att jag klättrade hela vägen upp i stormasten, det var trevligt men det fanns inte så mycket att göra där så jag klättrade ner ingen.

Antagligen kommer denna dagen se ut som de förra fem. Nu pluggar vi lite sedan ser vi vidare på GoT tills någon tröttnar och jag ska försöka gå och lägga mig tidigt. Jag har försökt att gå och lägga mig vid typ åtta/nio tiden alla dagar detta sjöben men det har grovt misslyckats med det och när jag insåg att det var hopplöst att ens försöka, har jag alltid gått och lagt mig efter vakten alltså fyra på morgonen. Men jag har inte gått in i väggen än så det är lugnt :)

Alex S, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se