Öckerö gymnasium

Nya ansikten

Man vänjer sig snabbare en vad man tror med nya människors ansikten. En dag är det ett okänt känslolöst ansikte och dagen efter känns det som ett ansikte du sett I hela ditt liv.

Under denna hamnvistelse byter vi ut 5 befäl som har varit med oss och korsat atlanten. Bara idag har våran kära kapten och andra kock lämnat oss under beskydd av en ny kapten och till att komma även en ny kock.

Att sitta fartygsvakt en dag som denna är lite speciellt. Du ser alla dina vänner förvinna ut I staden I början av dagen och sakta men säkert byts de familjära ansiktena ut mot nya troligen minst lika bra ansikten. Allt detta samtidigt som du springer runt I alla båtens hörn för att säkerställa att båten inte sjunker eller fallerar. Ena sekunden står du I maskinrummet och förundras över hur någon har lyckats gömma en hel CVJ pump I virvarret av rör och kablar. 1 minut senare står du på däck och vinkar hejdå.

Kanske hade man blivit galen av att bara se samma människor dag ut och dag in I 10 veckor utan någon minsta variation. Kanske hade det varit bättre så. Som tur är börjar det nog inte någon ny I klassen de kommande veckorna jag behöver lära mig namnet på. Och om det gör det lär jag nog komma ihåg deras namn.

Felix N

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se