Öckerö gymnasium

Nya vakttider och andra utmaningar

De flesta tycker att detta är den skönaste vakten men jag personligen har ingen favorit.

Första dagen ute till sjöss igen och hittills har det inte blivit någon sjösjuka för min del. Jag hoppas att jag kommer klara av en hel vakt utan att behöva sitta bland de sjösjuka vid rännan, eftersom jag nu förväntar mig att min kropp är härdad. Vi har även bytt vakttider igen vilket gör att min vakt, midskepp, har 12-4 vakten.

Eftersom jag inte kommit över min rädsla för höjder än så blir det väldigt svårt för mig att kunna göra något arbete uppe i riggen, så min före detta arbetsledare fick upp mig i riggen under en frivakt där jag gick upp med en kompis. Mitt mål var att komma upp till bramsalningen och jag var så nära på att klara det, men kunde inte förmå mig att ta de sista tre stegen upp, så jag var tvungen att klättra ner igen. Det som är läskigt är att vid varje rå så måste man klättra upp på en stege som hänger ut vilket innebär att man måste luta kroppen bakåt. Jag har än inte vågat lita på min kropp så pass mycket så att jag klarar av det. Vi har i alla fall bestämt att jag ska klättra i min takt klockan 16:00 varje dag så att jag känner mig bekväm, så jag hoppas att jag gör det snarast möjligen för jag skulle gärna vilja göra andra saker på min frivakt.

Efter klättringen gick jag under däck och kollade på Harry Potter tills klockan 20:00 då jag gick och la mig. Trots att mina hyttkompisar inte hade sovit något på ca 18 timmar så var de fulla med energi men som tur är har jag lätt för att somna så det gjorde inget att de väsnades. Eftersom jag älskar att dygna och vara uppe sent så hade jag empati för deras konstiga agerande.

Ser fram emot imorgon då det ska bli fint väder, utan gung och att det är en dag närmare Lissabon. Hoppas ni har det gött och att ni åt många goda kanelbullar på kanelbullens dag!

Moa, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se