Öckerö gymnasium

Öckerös Fiskande gymnasium

Nu är det riktigt nära tills vi lägger till i USA. Med endast två segel uppe håller vi fem knop, men håller vi kursen mot Miami? Nej inte riktigt, nu siktar vi istället mot Fort Lauderdale!

Idag har vi roat oss med att titta på valar som lekte runt båten och att få napp på kroken. Inga valar dock.

Dagen började med att jag och vakten blev purrade vid sju. Jag sover som en stock och föredrar att dra ut på sömnen och att istället gå upp de sista minuterna innan det är vaktuppställning på halvdäck. Som ni kanske vet så är vi i 1720 kända för att segla snabbare än planerat och är egentligen ganska dåliga på att segla långsamt. Så just nu gör vi allt vi kan för att inte ankomma för tidigt till våran nya, kommande hamn Fort Lauderdale.

Sen vi lämnade Kap Verde har några av våra befäl haft uppe ett par fiskedrag efter båten. På Atlanten nappade det endast en fisk. Det är nu på detta sjöbenet som det har börjat löna sig med fisket. De senaste dygnen har vi fått upp åtta rejäla fiskar som våran kock Lill-Britt har tagit hand om och lagat till oss. Dessutom har det börjat dyka upp mer och mer valar runt omkring Gunilla, på våran vakt idag var de precis bredvid, ibland under oss!

/ Noack, Styrbord

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se