Öckerö gymnasium

Ösregn på medelhavet

Den 22 oktober blev en dag med mycket regn och varierad blåst ute på medelhavet. Mycket av dagarna är bara jobbigt men några saker får en på bättre humör såsom delfiner och fikapauser.

Vädret idag var både blåsigt och regnigt, något som jag egentligen inte var emot då jag länge velat få användning av mitt seglarställ. Vid frukosten innan vakten fick jag känning av vågorna på riktigt. All tid som spenderades inomhus var en kamp mot sjösjukan. Eftersom sjösjuketabletten inte hunnit värka blev jag tvungen att snabbt springa ner till våt-garderoben där mina ytterkläder hängde.

Eftersom jag under denna vakt var utkiksvakt hade jag klätt på mig många plagg för att undvika att frysa då man är tvungen att stå still hela vakten (4 timmar). När jag väl öppnade dörren som går från svalen ut till däck hann jag knappt reagera innan regnet piskade mig i ansiktet. Jag tog snabbt fram min sydväst från jackfickan för att undvika att både bli kall och blöt om huvudet. Trots alla kläder jag tog på mig innan vakten frös jag och allt jag kunde tänka på under vakttimmarna blev fikapausen, som om några timmar skulle låta mig få gå in och värma mig.

När glasen slogs och det tillslut blev dagas för fikapausen kunde det inte sluta bättre, inte bara värme och bröd utan även chokladbollar stod på bordet, något som fick allas humör att stiga. På bordet fanns även knäckebröd, något som i mitt fall har kommit mig väldigt varmt om hjärtat och något jag dagligen äter för att överleva dygnen. Vid denna tid hade tabletten mot sjösjuka som jag på morgonen tagit börjat värka vilket jag tydligt märkte på tröttheten. Så trött som jag blir av dessa tabletter har jag nog aldrig blivit, att bara blunda någon sekund är farligt då man när som helst, vart som helst kan somna.

Efter fyra timmar var vakten äntligen slut där den sista timmen var en evighet, jag tror aldrig jag har kollat klockan så många gånger under en timme och bli lika besviken varje gång då minutvisaren knappt har rört på sig. Tillslut hör jag hur det slås åtta glas och vilket betyder att vakten är slut och jag kunde äntligen gå att lägga mig några timmar innan det var dags för nästa vakt.

Arvid Molin, midskepps vakt

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se