Öckerö gymnasium

Ostabilt väder

Det är den 2 oktober och vi befinner oss i A Coruña, Spanien. Det har varit en dag av växlande väder, allt från sol, regn och hagel. Inte riktigt vad man förväntar sig av detta land men för att utnyttja denna dag så gott det går har vi därför för det mesta befunnit oss inomhus där vädret inte kunde nå oss.

Tidigt på morgonen klockan 05.30 väcktes eller så kallat purrades jag för att sitta landgångsvakt under de två kommande timmarna. Att vara landgångsvakt innebär främst att hålla koll så att ingen obehörig går ombord på båten men man får även göra lite småsaker som att vika tvätt. Att vakna så tidigt efter en natt med drygt 5 timmars sömn var inte så lätt men jag smög upp och satte på mig tjocka kläder i ett försök att inte väcka de andra i hytten.

När jag öppnade ytterdörren till däck möttes jag av en hård och kylig vindpust som nästan ryckte dörren ur min hand, här på Gunilla får man aldrig släppa en dörr, antingen är den stängd, säkrad eller i handen.

Regnet öste ner och som tur var behövde jag inte sitta utomhus i detta väder utan fick sitta inne i navhytten, rummet där det finns massa knappar och siffror där man kan se tex koordinater eller vilken fart man åker i. Utanför fönstret var det kolmörkt och regnet knastrade mot rutan, där satt jag och väntade på frukosten klockan 7. Därefter var det uppställning och sen var det fritt fram att gå ut i staden, A Coruña. Men jag valde att använda min förmiddag till att få lite extra sömn och äta chicken nuggets ur

nattamat-kylen.

Efter ett par timmar av sömn var det nu lunchdags, jag slängde i mig maten och gjorde mig i ordning för att åka till ett shoppingcenter med några av mina klasskamrater, vilket var en bra inomhusaktivitet att göra i detta oväder. Där tillbringade vi resten av dagen. Vi gick i affärer, åt fantastiska våfflor, Tacos och glass. Tiden bara rann iväg och det började redan bli sent. Innan vi tog bussen hem tog vi en sväng förbi mataffären för att köpa med oss lite godis. Där kom ännu en regnskur som gjorde oss genomblöta, men snart var vi hemma igen. På Gunilla, där vädret inte når oss.

Isa Sebalj

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se