Öckerö gymnasium

 Overkliga utsikter 

Dagen började med en fantastisk frukost, det fanns yoghurt för första gången. Så jag öste på med goa grejer och var riktigt nöjd.

 Efter frukosten var det uppställning som vanligt, 7:55 enligt schema, men helt vanligt var det inte för denna dag lämnade vår maskinist skeppet. Men han var såklart ersatt av en annan lika kunnig person som nu är med i Gunilla gänget. En stund efter uppställningen var alla i väg på en guidad busstur. Vi skulle åka runt och se alla olika miljöer men även lära oss om ön och dess historia. 

Vi började att åka uppåt i bergen för att närma oss en av Madeiras högsta toppar. Bussen stannade till på vägen för att kolla på en staty men också på den fina utsikten. När vi kom högre och högre upp blev det också dimmigare och dimmigare, tillslut såg man inte mycket över huvudtaget. Väl på toppen när vi steg av bussen chockades vi av hur kallt det var, vi hade på oss alldeles för lite kläder. På toppen fanns ett café som alla gick in på för att fika lite, det blev en väldigt lång kö med 43 personer som skulle ha något att äta. Men när vi stod och väntade i kön så fick vi reda på att vi behövde åka ner med bussen med en gång, detta för att det hade börjat blåsa mer och det kunde bli farligt att åka om vi stannade längre. Så alla fick ta sina grejer och gå ner till bussen för att fortsätta på turen. 

En av höjdpunkterna på dagen var att vi skulle vandra längs en levada (gamla bevattningssystem som finns över hela Madeira). Det var väldigt fint att gå längs levadan och kolla på naturen runt omkring, det dåliga var dock att det regnade och var väldigt kallt. 

Några stopp senare efter lunch så kom vi till mitt favoritstopp på bussturen, det var en utsiktsplats med den mest fantastiska synen hittills på denna resa. Man såg båda sidorna av ön samtidigt och haven på de olika sidorna var helt olika. Den ena sidan var lugn medan den andra var vågig. Det såg väldigt overkligt ut. Bergen, klipporna och havet tillsammans gjorde en väldigt fin vy och det är något som jag inte har sett innan. 

Dagen fortsatte med två till stopp med bussen och sedan tillbaka till båten, där vilade vi en stund innan vi gick ut och åt på sista kvällen på Madeira. Detta följdes av en fin promenad tillbaka till båten där det blev lite lördagsmys och sedan läggdags. 

Hanna Börjesson 

Styrbord 

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se