Öckerö gymnasium

På kurs och på tankarna

På kurs. Tankarna spinner iväg till dagens trefika, kockarna har lovat milkshake födelsedagsbarnen till ära. Kollar på delfinerna. Bränner det till lite på min vänstersida?

Ur kurs. Rattar tillbaka. Det ömmar både i mina icke ännu utvecklade seglingsmuskler och mina blåsfyllda händer. Tillbaka på kurs. Kan jag fråga vaktledaren om jag får gå ner och smörja in mitt ben? Kollar klockan och det har bara gått sju minuter sen jag bytte av rorgängaren. Fnittrar åt några stackars elever på babord sida byssahuset som blev överraskade av en våg. Ur kurs… åt andra hållet.

Idag, mina vänner, var min första dag på resan som post* och jag minns nu varför det inte riktigt är min grej. Man är ju bara människa och idag var denna trainee lite för sötsugen och utmattad för att hålla fullt fokus när Karibiska havet valde att bjuda på både vind och sjö (vilket gör Gunilla aningen mer svårgirad).

Egentligen tror jag inte att jag var mer disträ idag än annars men det blir så tydligt när man bara har en simpel uppgift (att hålla sig på kurs) och hur lätt det är att låta sig flyta iväg i annat som känns mer lockande. Såsom det där rap-solot jag precis lärde mig utantill, tanken av att trycka mitt ansikte i lite hederligt svenskt lösgodis eller fantisera lite om vilken bikini jag ska rocka på stranden i Jamaica. Tur att vår snälla styrman Oskar inte kom och skällde ut mig när jag flöt ut i mina tankar och därav också kurs, jag tänker att det ändå hade varit befogat.

Trots mina motgångar till rors vill jag tro att jag lämnade över båten till nästa stackars trainee någorlunda på kurs. Jag fick till slut min trefika, löste mitt lilla solproblem, mina kamrater torkade förhoppningsvis till slut och jag hoppas fortfarande på antydan till seglingsmuskler. Vilken lyckohistoria det blev, tänker ni, men inatt 00 till 04 står jag återigen post och nu hoppas jag på bättre väder, fokus och låtar jag kan nynna på när jag står där ensam med stjärnhimlen och vågorna. Önska mig lycka till!

Sarah,

Babords vakt

*Som post turas man om, tillsammans med två andra elever, att kika efter andra båtar, hålla koll på arbetsvakten och styra skeppet. Jag antar att ni hängivna bloggläsare har koll på detta begrepp men har hört att tydlighet är en sån där typiskt bra grej.

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se