Öckerö gymnasium

Patriots point - en utställning från Vietnam Kriget

Det var spännande att gå runt och kolla på båtarna från andra världskriget och se hur de levde på båten.

Idag har varit en lång dag. Vi sjöfartare åkte efter frukost till Charleston’s fina lotsstation. Stationen var ett jättefint, trevåningshus på strandkanten med egen brygga för båtarna. Vi kom dit vid 9-tiden imorse och blev varmt välkomnade av en på kontoret. Han berättade lite om lotsens historia i Charleston, hur dagens lots byggdes upp och lite allmänt om jobbet. Efter en rundtur i huset gick vi ut och kollade på deras trevliga lotsbåtar. Fyra stycken, väldigt dyra, väldigt utrustade men byggda på olika sätt beroende på fartyg dem ska lotsa och/eller vädret. Det var ett trevligt besök med mycket skratt.

Väl tillbaka till båten var det tidig lunch och sen begav sig, åter igen endast sjöfartarna plus två naturare, till Patriots Point. Patriots Point är en militär utställning av en stridsbåt, en ubåt, ett hangarfartyg och en utställning från Vietnam Kriget. Det var spännande att gå runt och kolla på båtarna från andra världskriget och se hur dem levde på båten. Det var mycket att se och det tog ungefär 4 timmar att ta sig igenom allt. Dock fanns det en hel del skrifter om händelsen och hade man tagit säg tiden att läsa allt så hade det säkert tagit minst en dag att ta sig igenom hela utställningen.

Vi var tillbaka vid 17.30 så det var bara att slå sig ner och vänta tills middagen 18.00. Idag var det inte vilken middag som helst. Alice, våran vaktledare, fyller år och önskade tacos till middag, vilket var väldigt gott. Efter middagen lät vi maten lägga sig innan vi bestämde oss för att ta en sväng in i staden.

Charleston är en mysig stad så då är det viktigt att man tar till vara på tiden och njuter när man väl är här. Några tog en liten sväng medan jag och några gick och gjorde våran lilla engelska läxa. Vi ska intervjua 4 personer om valet, Trump och Hillary och deras åsikter. Jag fick in två intervjuer och Jesper fick också in två. Det har varit en lång dag med mycket gående.

Nu sitter jag, 22.17 och skriver bloggen, börjar bli ganska trött och ska kolla på dagens bilder när jag är klar. Ska avsluta dagen med en god natt sömn.


Viktor Palmdahl

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se