Öckerö gymnasium

På vandring i Sardiniens berg

Idag var det den sista dagen för oss i Alghero och vi har varit och vandrat med en delfinforskare som guide.

Dagen startade som vanligt med frukost 7:15 och sedan uppställning klockan 8. Efter det fanns det tid att packa eller vila lite för de som inte hade vakt. Klockan kvart i tio var det samling på kajen efter att alla som skulle med på dagens utflykt hade åkt från Gunilla till hamnen med mobbåtarna. Vi åkte i en buss som tog oss till den första destinationen som var Capo Caccia. Vi skulle besökt en grotta där, men den var tyvärr stängd på grund av att havsnivån var i höjd med ingången till grottan och vågorna sköljde in i den.

Solen sken och himlen var nästan blå när vi påbörjade den första vandringen i ett naturreservat. Vi såg bland annat Italiens högst belägna fyr, massa klippor och det klarblåa medelhavet. Den smala stigen som vi gick på var fylld med stenar i olika storlekar och längs sidorna växte det taggiga buskar som rev upp benen. Branta och hala partier förekom ofta och eftersom man var tvungen att titta ner vart man satte fötterna fick man stanna till ibland för att titta ut på den fina utsikten där vågorna slog mot de formade klipporna. Vi hade fått med oss matlådor som innehöll broccolipaj som vi sedan satt och åt på en klippa med medelhavet som utsikt.

Bussen körde oss till Punta Giglio, där vi vandrade på en väg som var lättare att gå på. När vi kom fram till en liten strand stannade vi och några badade trots att vattnet var ganska kallt. Guiderna som hade lett oss runt på vandringarna var delfinforskare och de hade en föreläsning om marinbiologi, olika arter i medelhavet och delfiner. Undertiden föreläsningen pågick började vädret mulna på och det blev nästan lite kallt.

När vi hade åkt bussen tillbaka till Gunilla var det barbord som hade vakt. Många från frivakterna hade skrivit av sig från middagen och jag och några fler åt pasta och tiramisu på en mysig resturang mitt i gamla stan. Det var en perfekt avslutning i Italien och Sardinien, för att imorgon sätter vi segel mot Málaga.

 

Filippa Walderstedt, midskepps

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se