Öckerö gymnasium

Pizzabullar och valfrossa

Valar i mängder, delfiner som hoppar och pizzabullar som smakade fantastiskt. Ett händelserikt dygn för 4-8 vakten.

För 2 dagar sedan lämnade vi Reykjavik. En stad full med saker att hitta på. Nästan för mycket ibland. Under dagarna som vi låg i Reykjavik så blev det inte mycket sömn. Det var antingen vakt, utflykt eller frivakt som fylldes med roliga uppgifter och sömnen blev ofta bortglömd. På de sättet är dagarna till sjöss mycket skönare. Man får mycket mer sömn och vakterna är också relativt lugna i jämförelse med Reykjavik.

Så var dock inte fallet denna dag. Första dagsvakten började vid 16, och någon gång mitt på vakten hörde arbetsstyrkan hur utkiken ropade. ”Delfiner på styrbords sida”. Ner för lejdaren, över däck och upp på backen trängdes arbetsstyrkans sju medlemmar för att först få se delfinerna. De hade inte behövt stressa för de 2 delfinerna stannade ett bra tag. Vi såg snurrar, hopp och några enstaka sprut.

Sen på nattvakten så hände nästan samma sak. Vakten satt inne och fikade på fantastiskt bakade pizzabullar när vår vaktledare Alex kom in och meddelade att en stor flock med grindvalar hade dykt upp och simmade med båten. Under de 15 minuter som vi såg valarna kom de upp och visade fenorna och ryggen nästan hela tiden. Ibland var det så många som 9 stycken på samma gång och vi tror att det totalt var 15 grindvalar. Efter denna händelserika vakt lämnade vi över till 8-12 vakten för att sedan och att äta frukost och sedan sova.

Anton Larsjö NA2023

Publicerad:

Öckerö seglande gymnasieskola
Björnhuvudsvägen 45
475 31 Öckerö

Telefon: 031-97 62 00
e-post: kommun@ockero.se